lunes, 31 de mayo de 2010

Sánchez-Camacho: “El tripartit és l'enemic de les classes mitjanes i les pimes catalanes”


La presidenta del PPC, Alícia Sánchez-Camacho, ha afirmat que “el tripartit és l’enemic de les classes mitjanes i les pimes catalanes”. Sánchez-Camacho ha explicat que”a Catalunya, a part de patir la retallada social de Zapatero hem de patir la pujada de cinc impostos: el de l’IVA per par de l’Estat i, per part de la Generalitat, el de Transmissions patrimonials, actes jurídics documentats, IRPF i l’impost sobre vehicles”. Segons la presidenta del PPC, “Montilla, com Zapatero, ha actuat tard i malament, amb una retallada social injusta i que afecta als més dèbils i pujant impostos”. “Ha fet el contrari del que calia fer, ja que quan menys diners tenen els catalans, se’ls ofega a impostos”, ha afegit.

Sánchez-Camacho ha acusat CiU de “practicar el major exercici de cinisme dels darrers temps, comparant Zapatero amb un cadàver polític quan han estat ells els que l’han salvat d’unes eleccions anticipades, allargant l’agonia del seu govern durant sis mesos més”. Així, ha assenyalat la incoherència de la federació nacionalista, donant suport a Zapatero i no al decret de Montilla, “el que demostra que van donar suport a Zapatero per interessos partidistes i electorals, perquè no coincidissin les eleccions generals amb les autonòmiques”

Respecte a la pujada del tram autonòmic de l’IRPF per a les rendes superiors als 100.000 euros, Sánchez-Camacho ha acusat al Govern tripartit “d’improvisació i de descoordinació, encara no sabem ni quan es produirà ni a qui afectarà. Ahir Saura va dir que s’aprovaria demà i avui mateix, Puigcercós reiterava que s’aprovaria demà, mentre Montilla ho endarreria una setmana”. Així mateix ha afirmat que “ni tan sols han estat capaços d’aclarir si aquests 100.000 euros de renda corresponen a individus o a unitats familiars; de ser això últim afectaria a moltes famílies catalanes”. “L’únic que sí sabem és que afectarà el president Montilla, ja que és el president autonòmic que més cobra, amb 156.000 euros anuals”, ha afegit.

La presidenta del PPC també ha criticat “la retallada de sou amplificada pel tripartit a tots els treballadors relacionats amb l'administració mentre mantenen conselleries innecessàries, alts càrrecs, ambaixades i cotxes oficials com si això fos Hollywood”.

Sánchez-Camacho ha assegurat que “si el PPC és decisiu en el proper Govern de la Generalitat, el primer que farem es deixar sense efecte les pujades d’impostos i apostarem per abaixar-los, perquè és l’única manera de garantir liquiditat a les butxaques dels catalans, apujant el consum i, en conseqüència, creant riquesa i llocs de treball”.

COMISSIÓ D’INVESTIGACIÓ

Per altra banda, Sánchez-Camacho ha fet referència a la comissió d’investigació del Cas Millet, que començarà demà els seus tràmits de constitució, i ha reiterat la petició del PPC que s’ampliï la comissió per investigar el Cas Pretòria. La presidenta del PPC ha reclamat “absoluta transparència en ambdós casos”, que es donin totes les explicacions necessàries i que s’assumeixin les responsabilitats que se’n derivin.

No hay comentarios: