sábado, 29 de mayo de 2010

L’EDUCACIÓ A CATALUNYA


L’educació a Catalunya no està passant per un bon moment , la manca de recursos i el malestar docent han provocat que l’escola catalana visqui en hores baixes.

    En l’any del desplegament de la Llei d’educació: La despesa educativa de Catalunya i la inversió per alumne és molt més baixa que la mitjana espanyola.

    Estem al capdavant en el fracàs escolar d’ Espanya i Europa: Com reconeixen els organismes internacionals, tenim un problema en fracàs escolar i abandonament educatiu.

    Tenim el rècord de barracons en les escoles catalanes: Malgrat les promeses del tripartit de reduir els barracons el nombre d’aules prefabricades s’ha doblat des de que l’esquerra governa la Generalitat..

    Deu mil places menys d’escoles bressol de les promeses: La llei de creació de places d’escola bressol manava al Govern a crear-ne 30 mil per al 2008. El juny de 2010, un any i mig després, hauran creat menys de 20 mil.

    Retalls de les beques de transport i menjador: Quan les famílies catalanes més necessiten el recolzament , la Generalitat a iniciat una política de retallada d’aquestes beques per primer cop en la història.

    Els llibres gratuïts, la gran estafa de l’ esquerra: Promesa recorrent del tripartit, no només no tenim els llibres de text gratuïts com altres Comunitats Autònomes, sinó que tenim el pressupost més baix i les ajudes més pobres per llibres de text de tota Espanya.

    Som l’ única comunitat espanyola sense els ordinadors portàtils gratuïts: La gran novetat del curs, com són els ordinadors, ha estat la gran decepció per les famílies catalanes. Som l’ única comunitat que no ofereix gratuïtament els ordinadors portàtils i les famílies catalanes hauran d’abonar 150 euros per la seva adquisició.

Tenim molts problemes que s’han vist accentuats en aquest inici de curs que el Departament d’ Educació no vol veure: promeses trencades del tripartit repetides any rere any que mai aconsegueixen materialitzar-se, un professorat a les aules que se sent menyspreat per la Generalitat, una manca dels recursos necessaris a l’aula per lluitar contra un fracàs escolar que no baixa i una política de beques retallada que està molt lluny de les polítiques de beques que tenen altres Comunitats Autònomes.

Francesc J. Arpal i Macià
Grup municipal PP

martorell@ppbarcelona.org

No hay comentarios: