viernes, 28 de mayo de 2010

Cal un canvi urgent



La taxa d’atur que es registra a Catalunya i al conjunt d’Espanya en el primer trimestre de l’ any s’allunya dels nivells europeus ja que ha assolit nivells que no s’havien registrat des de l’any 1997, superant el 20%. Mai s’havia registrat un nombre tant alt d’aturats amb 4.612.700 aturats, dels quals 676.200 són aturats catalans. 33.100 més que l’anterior trimestre. La nostra taxa d’atur és molt superior a la de qualsevol altre país europeu. La pèssima xifra d’atur a Catalunya posa de manifest l’incapacitat del Govern tripartit per a dur a terme una política econòmica per crear ocupació

També és preocupant que hi ha 1.298.500 llars que tenen a tots els seus membres actius a l’atur, mentre que al contrari, el nombre de llars que tenen a tots els seus membres treballant es redueix en 213.400 llars, el que denota la continuïtat i la severitat de la crisi a Espanya.

El tsunami econòmic que s’està produint amb les decisions del president Zapatero és un atac als drets socials sense precedents a la història de Catalunya i d’Espanya. El PSOE a enterrat el discurs social. Van arribar tard a reconèixer la situació de greu crisi econòmica i les conseqüències dels errors i les improvisacions de Zapatero i Montilla les estan pagant els més dèbils: els treballadors, els pensionistes, les famílies catalanes i els funcionaris.

Aquest és un exemple més de la incompetència de Zapatero. No ha pres mesures per lluitar contra el dèficit econòmic fins que no l’han trucat el president dels Estats Units, el de Xina i la Unió Europea, actuant com una titella davant les seves demandes per acabar fent el que ja feia temps que li demanava el Partit Popular. Com fa sempre, ha estat dèbil amb el forts i fort amb els més dèbils i desfavorits, que han de pagar els plats trencats de la seva incompetència”,.

El govern socialista ha dilapidat el superàvit deixat pel Partit Popular i, una vegada més, com al 96, deixa la caixa de la Seguretat Social buida. Cal un canvi urgent i l’única alternativa i l’única garantia de recuperació econòmica a Espanya i Catalunya es diu Partit Popular,


Francesc J.Arpal i Macià
Grup municipal PP
martorell@ppbarcelona.org

No hay comentarios: