martes, 13 de julio de 2010

El PP de Martorell presenta una moción contra los velos islámicos



El próximo lunes 19 de julio, el Partido Popular de Martorell por voz de su representante municipal en el ayuntamiento de Martorell, Francisco Javier Arpal, presentará una moción en el pleno municipal pidiendo la prohibición de todo tipo de velos islamicos que denigren la integridad de la mujer.

Durante los últimos años la población musulmana de Martorell ha crecido exponencialmente y es frecuente ves mujeres musulmanas que por voluntad propia de sumisión, o bien por obligación, visten ropajes que denigran su figura y dignidad, además de dificultar su identificación.

Es por ello que se propone impedir la utilización de ese tipo de prendas en lugares públicos, sin subterfugios de ningún tipo para evitar su cumplimiento para conseguir garantizar la igualdad de la mujer en general, siendo en particular la lucha por la dignidad de la mujer el objetivo primordial de esta iniciativa.

A continuación reproducimos el texto íntegro.

"El grup municipal de Partit Popular presenta al Ple de l'Ajuntament de Martorell la següent Moció:

MOCIÓ

La pluralitat cultural i religiosa és un valor positiu en la mesura en que tots respectem uns principis de convivència comuns per protegir la seguretat, l'ordre, la salut o els drets i les llibertats fonamentals dels altres.

Així mateix la democràcia exigeix un reconeixement universal de la igualtat de drets i d'oportunitats per raó de gènere, la lluita contra tota mena de violència de gènere o de pràctiques que atemptin contra la dignitat de la dona o que signifiquin alguna mena de discriminació.

La pràctica de la utilització de robes que dificulten la identificació i la comunicació planteja un problema de seguretat i és, en els casos del vel integral, un símbol de valors culturals que legitimen la dominació de les dones pels homes.

Per aquestes raons proposem al Ple de l'Ajuntament, l'adopció dels següents acords:

1. -Prohibir, d'acord al prcediment legalment establert, fer servir vestimentes o accessoris que cobreixin totalment la cara i que impedeixin la identificació i la comunicació visual en els equipaments municipals (cívics, culturals, educatius, esportius i altres...) o espais de pública concurrència que no tinguin finalitats religioses, mitjançant la seva regulació en les ordenances municipals.

2. Nomès s'establiran excepcions en relació a la celebració de les festes tradicionals, així com per raons de seguretat pel que fa a les forces i cossos policials o per raons de salut i higiene en el treball.

3. L'ajuntament de Martorell durà a terme accions de sensibilització i de formació de tots els col.lectius socials de la ciutat encaminades a garantir el respecte a la dignitat de la dona des dels valors de la plena igualtat i la convivència.

4. L'ajuntament de Martorell insta a les Corts Generals i al Parlament de Catalunya per tal d'adoptar les iniciatives legislatives necessàries per estendre aquesta prohibició al conjunt dels municipis."

No hay comentarios: