sábado, 29 de mayo de 2010

L'inmigració a Catalunya







Després de la situació que s’ha donat a l’Ajuntament de Vic respecte a l’immigració, s’ha posat en evidència que no existeix un criteri unificat respecte l’aplicació de la llei i “Montilla i el PSC no poden mirar cap a una altra banda”. Ja que “Catalunya és una de les comunitats autònomes amb més immigració il·legal i és també la porta d’entrada a Europa”

S’ha de recordar que el Partit Popular no va donar suport als darrers canvis en la llei d’estrangeria impulsats pel Govern del PSOE, el que a passat a Vic es la conseqüència i demostra que el papers per tothom era una gran equivocació. El que és evident és que la llei d’estrangeria s’ha quedat curta. En aquest sentit, el Partit Popular de Catalunya s’ha posat en contacte amb la resta del partit a tota Espanya per treballar conjuntament per acabar amb la diversitat de criteris en la política d’immigració. “El Govern de Zapatero és qui té la responsabilitat en aquest àmbit i no la pot eludir. S’ha de fer complir la legalitat, però també és necessari una normativa unificada que eviti diferents interpretacions”. “El que no pot ser és que hi hagi 8.000 criteris diferents per aplicar la llei, tants com ajuntaments té Espanya”.

Per al Partit Popular el primer que cal abordar és la impossibilitat dels ajuntaments, ofegats econòmicament, d’atendre la despesa que suposa la prestació de serveis a tots els immigrants censats. Així mateix, apostem perquè la Policia Nacional, que és qui té la competència en matèria d’immigració, tingui accés als padrons municipals, com a eina de control de la immigració il·legal.

La Comissió Europea ha recomanat a l'Estat espanyol que no empadroni immigrants en situació irregular i que, quan tingui coneixement d'una situació d'il·legalitat, o bé expulsi l'estranger o bé el regularitzi.

Una vegada s’han vist els efectes de la demagògia del PSOE en immigració, esperem que es modifiqui el plantejament en aquesta matèria per no generar més problemes en el conjunt del ciutadans i així evitarem que partits inspirats en la xenofòbia proliferin en els ajuntaments.

Francesc J. Arpal i Macià

Grup municipal PP

No hay comentarios: